For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl/Cmd-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske

Toppbilete: Marsteinen

Matfatet Sunnhordland

Garvikosen Bømlo (4).jpg Matkultur i Sunnhordland

Sunnhordland er ein av dei største produsentane av sjømat, med laks som spydspiss internasjonalt.

 

Regionen har ein stor fiskeflåte og fleire kystfiskarar som leverer eit utval av ulike råvarer. I tillegg har regionen eit landbruk som produserer kjøt, frukt, grønsaker og bær og i utmarka er det mykje vilt av ulike kategoriar.

 

Representantar frå 10 bedrifter utarbeidde i 2015 ein strategi og handlingsplan for ei klyngesatsing gjennom Matfatet Sunnhordland. Fleire av tiltaka er gjennomført, og gjennom ei mobilisering er det no ca. 30 bedrifter og enkeltpersonar knytt til denne satsinga.

For å formidla noko av alt det spennande som skjer i regionen har me fått laga nokre presentasjonar av nokre av deltakarane:

 

Janne Larsen, Larsen Bakeri i Skånevik

Elin Enes, Elins Matgleder i Uskedalen

Ingebjørg Habbestad Sandvik, PS Bryggekafé på Kråko i Fitjar

Anne og Mons Ove Hauge, Heimalaga - ektefølt mat i Austevoll

Opplev Bømlo, Bømlo

Skånevik Fjordhotel, Skånevik

Meling Gardsmat, Bømlo

Skaut Spiseri, Stord

Tveitakjerring, Tysnes

Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll

Marinaden, Bømlo

Sikje småbruk, Bømlo

Fitjar sjø og camping, Fitjar

Haaheim Gaard, Tysnes

Fitjar Gardsmat, Fitjar

En liten øl, Fitjar

Bømmeløen Bryggeri, Bømlo

Engesund Fiskeoppdrett, Fitjar

Nedre Økland Gard, Sveio




framifrå grunnlag som matdestinasjon

Dei beste råvarene er på plass, det same er meisterkokkar og andre dugande kokkar. Mange av serveringsstadane serverer kortreist mat, og fleire av desse er i historiske omgjevnader

Dette gjev eit godt grunnlag for å utvikla Sunnhordland som ein spanande matdestinasjon.

 

 

Samarbeidsrådet arbeider med:

  • Mobilisera bedriftane i Sunnhordland til å sjå moglegheiter for produktutvikling ved å nytta lokale råvarer.
  • Formidla kunnskap om lokale råvarer og dei økonomiske og generelle konkurransefortrinna dette kan utgjera for bedriftene.
  • Formidle kompetanse.
  • Fremja bruk av lokale råvarer til å styrke konkurranseevna, nyskaping og utvikling.

 

10 bedrifter har gjennom ein prosess utarbeidd ein strategi og handlingsplan for ei klyngesatsing ”Matfatet Sunnhordland”.

 

Med i klynga er:

Marinaden AS, Bømlo            

Lien Småbruk, Bømlo

Skaut Spiseri AS, Stord             

Elins Matgleder, Kvinnherad         

Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll    

Mykle Mikrobryggeri, Kvinnherad

Fitjar Camping, Fitjar                    

Fitjar Gardsmat, Fitjar                

Haaheim Gaard AS, Tysnes         

Engesund Fiskeoppdrett og Visningssenter, Fitjar     

Hjertehagen, Etne

Isrosa, Kvinnherad

PS Bryggekafe, Fitjar                   

Myrdal Gard, Tysnes

Ola Dahl Andersen, Stord

Johs Lundal & Sønner, Etne

Nedre Økland gard, Sveio    

Engevik Gard, Fitjar

Meling Gardsmat, Bømlo     

Bømlo Fiskemottak, Bømlo

Tveitakjerring, Tysnes        

Sikje Småbruk, Bømlo         

Bømmeløen Bryggerhus, Bømlo      

Opplev Bømlo, Bømlo               

Skånevik Fjordhotel, Etne         

Fitjar Bær, Fitjar

Sunnhordland Havbruk, Sveio

Heimalaga, Austevoll                 

Larsen Bakeri, Skånevik            

En liten øl, Fitjar                         

 

Dei som er interessert i å vera med i det vidare arbeidet kan ta kontakt med Gro Jensen Gjerde.

 

 

Nyhende

Nettside fra Digitalbyrået Arego
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og ved å fortsette på nettstedet aksepterer du dette. Les vår personvernserklæring
Det er ok!